Nee. We zijn GEEN vleeseters. Ook jij niet.

De allergrootste ‘gezondheidsleugen’ die ons wordt voorgehouden, is het idee dat de mens een vleeseter zou zijn. Dit bedenksel is gebaseerd op de krankzinnige mythe dat de mens dierlijk vlees en hun uitscheidingen (zuivel) nodig heeft om te overleven. Het is een mythe die bewust in stand gehouden wordt en waar veel (financiële) belangen van afhangen. Voor een optimale gezondheid is het essentieel dat je jezelf bewust bent van deze leugen, die ten koste gaat van mens, dier en natuur.


De mens is gemaakt om groente en fruit te eten

Letterlijk elk aspect van ons lichaam verteld ons dat we planteneters zijn. Biologisch gezien lijkt de mens in geen enkel opzicht op een vleeseter (carnivoor) of alleseter (omnivoor). Als je de mens vergelijkt met andere zoogdieren kun je maar tot één conclusie komen; de mens is gemaakt om planten (fruit, groente, noten en kruiden) te eten.

  • We hebben het gebit van planteneters. Onze tanden zijn niet gemaakt om vlees te verscheuren. Ook beweegt onze kaak alle kanten op.
  • De mens is een alkalisch organisme. We hebben alkalisch speeksel en urine. Enkel onze maag heeft een zure pH-waarde. Deze is bij vleeseters tot wel 1000(!) maal zo zuur.
  • We hebben geen klauwen die scherp zijn genoeg zijn om vlees uit elkaar te trekken. De mens heeft wel duimen om zijn voedsel te verzamelen.
  • Carnivoren hebben een korte dunne darm om rotting van vlees te voorkomen. Ons spijsverteringskanaal is 4x(!) langer dan dat van vleeseters. Dit zorgt voor een langzame vertering, perfect voor de opname van zetmeel en (fruit)suikers.
  • Mensen slapen ongeveer 1/3 van de dag. Vleeseters tot wel 20 uur, voornamelijk om de spijsvertering rust te geven.
  • Mensen zien net als primaten alle kleuren. Dit om fruit van elkaar te onderscheiden.
  • Carnivoren maken eigen vitamine C aan. De mens moet deze halen uit zijn (plantaardige) voeding.

De autonomie van de mens is bijna volledig te vergelijken met die van primaten. Dit zijn zogenoemde fructivoren en leven voornamelijk van fruit, groentes, noten en zaden. De mens is biologisch gezien op geen enkele manier te vergelijken met vlees- en alleseters.

Vlees eten maakt ons ziek

Voor de duidelijkheid; dat de mens niet gemaakt is om vlees te eten, wil niet zeggen dat we het ook niet KUNNEN. De spijsvertering van de mens is namelijk flexibel. Hierdoor kunnen we in tijden van wanhoop en hongersnood vlees eten om te overleven. Wanneer we wel voeding in overvloed hebben, zal de mens in een natuurlijke omgeving echter eerder kiezen voor plantaardige opties. Voor het eten van vlees moeten we simpelweg teveel moeite doen; eerst moet je het dier vangen, daarna slachten, schoonmaken, verhitten en vervolgens ook nog kruiden voordat we het lekker vinden. Terwijl een stuk fruit zo geplukt is – en nog gezonder ook.

De mens heeft geen vlees nodig voor gezondheid

Dat de mens niet gemaakt is om vlees te eten blijkt daarnaast uit onze gezondheid. Nog nooit at en dronk de mens zoveel dierlijke voeding en nog nooit waren we zieker dan nu. Bijna elke doodsoorzaak door ziekte is gerelateerd aan het (overmatig) eten en drinken van vlees en zuivel. Dierlijke voeding zit vol met cholesterol, verzadigd vet, (groei)hormonen, parasieten, bacteriën, wormen en afvalstoffen. Daarnaast zijn dierlijke eiwitstructuren belastend voor onze spijsvertering. De optelsom hiervan zorgt ervoor dat ons lichaam verzuurd. Hierdoor raakt het lymfesysteem verstopt met afvalstoffen en vernauwen onze bloedvaten. De basis voor (alle) ziekte.

Oorzaak van de 15 doodsoorzaken

“Maar ik vind vlees hartstikke lekker!”

Een veel gehoord argument om vlees te blijven eten is omdat dit zo lekker zou zijn. Dit was voor mij ook altijd de reden waarom ik dode dieren at én bleef eten. Tot dat hier over na ging denken. Want als ik vlees zo lekker vind, hoe komt het dat ik dit niet rauw wil eten? En hoe komt het dat ik dit zonder zout, peper, kruiden en een juiste bereiding liever laat staan? Voor mezelf kan ik daaruit maar één ding concluderen; dierenvlees vind ik helemaal niet lekker. En ik heb het nooit gevonden ook. Zonder het bakken en het gebruik van specerijen laten de meeste mensen hun stukje vlees liever staan. We vinden vlees alleen lekker als we onze smaakpupillen voor de gek houden. Dat zegt eigenlijk al genoeg.

Dave

Elke voedingsstof is te vinden in het plantenrijk

Planteter of vleeseter

De keuze tussen het eten van planten of het eten van vlees, is kiezen tussen dood of levend voedsel. Vers fruit en groente is levende voeding die vol zit met energie. Vlees is in feite niks meer dan doodgaand en rottend weefsel.

Wie gelooft dat de mens vlees en zuivel nodig heeft om te overleven doet precies dat; geloven. Het geloof dat dode dieren en dierlijke uitscheidingen onderdeel zijn van voor een gezond voedingspatroon, is volledig gebaseerd op propaganda en pseudowetenschap. ALLE voedingsstoffen zijn te vinden in het plantenrijk. Er is geen enkele vitamine, mineraal, eiwitketen, aminozuur, vetzuur, antioxidant, spoorelement of welke essentiële voedingsstof dan ook NIET aanwezig in planten. Voedingsstoffen in fruit en groente zijn daarnaast veel beter opneembaar, minder belastend en helpen het lichaam te ontgiften. Een plantaardig dieet is daarmee superieur ten opzichte van dierlijke voeding.

Waarom wordt ons geleerd vlees te eten?

Bijna alle medische doodsoorzaken zijn gerelateerd aan het eten van teveel vlees en zuivel.

Maar hoe kan het dat ondanks het overduidelijke bewijs dat de mens geen vlees hoeft te eten, ons dit toch geleerd wordt? Hoe kan het dat ons vanaf jongs af aan verteld wordt dat vlees en zuivel onderdeel is van een gezond voedingspatroon? Hoe kan het dat we dusdanig geconditioneerd worden iets te eten wat ons ziek maakt, onnodig dierleed veroorzaak én het milieu vervuild? Het antwoord op deze vragen is eigenlijk best voor de hand liggend – maar zeker niet leuk. Aan de oppervlak gaat het maar om één ding en dat is geld. Een bevolking die zichzelf vol gooit met dode dieren en dierlijke uitscheidingen (zuivel) houdt een gigantische industrie draaiende. De vlees- en zuivelindustrie is daarmee onmisbaar in het systeem waarin wij leven. De economische motor moet blijven draaien uiteraard.

Omdat vleeseters sneller ziek worden

Daar komt bij dat vlees en zuivel ons ziek maakt. Dit is essentieel voor één van de grootste industrieën ter wereld, namelijk de farmacie. Hoe meer carnivoor wij zijn, hoe groter de kans op ziekte en hoe beter dit is voor de omzet in de medische sector. Uiteraard zorgt dit voor astronomische winsten voor een select groepje bedrijven en multinationals. Deze belanghebbende zijn ontzettend machtig en bepalen daarmee grotendeels wat wel of niet onderzocht wordt, wat geleerd wordt op scholen én wat gepubliceerd wordt in de media. Industrieën zoals deze manipuleren daarmee de wetenschap en publieke opinie. Het is simpelweg indoctrinatie die grotendeels onzichtbaar is.

Een bevolking die zichzelf vol gooit met vlees en zuivel is essentieel voor de winsten in zowel de voedingsindustrie als farmaceutische sector.

Hier komt het geloof in de mens als carnivoor of omnivoor vandaan. Het resultaat zie je aan de adviezen van ‘onafhankelijke’ instanties als het voedingscentrum. De zogenaamde gezonde schijf van vijf staat vol met dierlijke, ziekmakende producten die geen enkel mens nodig heeft om gezond te zijn. Een écht gezond voedingspatroon bestaat simpelweg uit fruit, groente, noten, zaden en kruiden. Niet meer en niet minder.

Vlees eten is een geloof. Planten eten de waarheid.

De mythe dat vlees en zuivel onderdeel is van een gezond voedingspatroon, is helaas bewust gecreëerd. Van alle leugens op het gebied van voeding en gezondheid heeft deze met uitstek de meeste impact. Het leert ons iets te zijn (een vleeseter) wat we niet zijn. Dit beïnvloedt niet alleen wat en hoe we eten, maar ook hoe we naar de wereld kijken én hiermee omgaan. Een mythe die veel onnodig lijden veroorzaakt dus.

Een écht gezond voedingspatroon bestaat simpelweg uit fruit, groente, noten, zaden en kruiden. Niet meer en niet minder.

Eet voor een optimale gezondheid datgene waarvoor je bent gemaakt. Dat is in de eerste plaats fruit, de meest energierijke voeding op aarde. Eet daarnaast (rauwe) groente en kruiden, en in mindere mate noten en zaden. Laat het geloof los dat vlees of zuivel gezond is voor de mens. Dat is het niet en dat is het nooit geweest.

Gezonde voeding is makkelijk. Eet fruit, zoals meloenen, bessen en druiven, voor pure energie. Eet los daarvan groente en kruiden, en in mindere mate noten en zaden. Voor gezondheid is vlees en zuivel NIET nodig.

Waarom OOK de evolutietheorie een religie is

Gerelateerde blogberichten