Advies, inspiratie én motivatie voor een gewoon vitaal leven!

Welkom op mijn blog op Just Vital! Hier deel ik mijn reis en zoektocht naar optimale gezondheid en vitaliteit. Onderwerpen waar ik over schrijf zijn plantaardige voeding, ontgiften, vasten, sporten, zingeving, spiritualiteit, ontspanning en het algehele genezen van het lichaam. Daarnaast streef ik te verklaren waarom de wereld is zoals hij is en wij als mensheid zo onwetend zijn als het aankomt op gezondheid. Ik ben in mijn schrijven volledig onafhankelijk en heb één belangrijk doel; de waarheid achterhalen over onze gezondheid en alles wat daarmee te maken heeft. Politieke correctheid vind je hier daarom niet, eerlijkheid, positiviteit, transparantie en (veel) onderzoek wel. Veel leesplezier!

22mrt2019
Lees verder

De evolutietheorie, het zogenoemde Darwinisme, is één van de grootste religieuze decepties die ons als mens wordt geleerd. Om te geloven in de evolutie is meer geloof nodig dan bij welke religie dan ook.

1mrt2018
Lees verder

De allergrootste ‘gezondheidsleugen’ die ons wordt voorgehouden, is het idee dat de mens een vleeseter zou zijn. Voor een optimale gezondheid is het essentieel dat je jezelf bewust bent van deze leugen, die ten koste gaat van mens, dier en natuur.

1feb2018
Lees verder

Verzuring van het lichaam is ALTIJD een oorzaak bij ziekte. Ontzuren is daarom essentieel voor optimale gezondheid.

1jul2017
Lees verder

Olijfolie heeft de naam gezond te zijn, maar is dat wel terecht? Uit onderzoek blijkt dat er geen enkel bewijs is voor de geclaimde gezondheidsvoordelen.

1jun2017
Lees verder

Welvaartsziektes ontstaan door onze 'welvarende manier van leven'. Door onze levensstijl dus. Waarom accepteren wij dit?

1mei2017
Lees verder

Onze 'welvaart' heeft veel negatieve invloed op onze gezondheid, maar wat zijn dat de gewoontes waardoor ziekte ontstaat?

20apr2017
Lees verder

Het eten van vis wordt vanwege de omega-3 vetzuren als gezond gezien, maar is daar wel bewijs voor?

1apr2017
Lees verder

Cannabis of hennep is gevaarlijk. Niet voor je gezondheid, maar voor de macht van de farmaceutische en chemische industrie.